سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ یهودیى او را گفت پیامبر خود را به خاک نسپرده درباره‏اش خلاف ورزیدید . امام فرمود : ] ما در باره آنچه از او رسیده خلاف ورزیدیم نه درباره او ، لیکن شما پایتان را از ترى دریا خشک نگردیده پیامبر خود را گفتید « براى ما خدایى بساز چنانکه ایشان را خدایان است ، و او گفت شما مردمى نادانید » . [نهج البلاغه]

دانستن چرایی = زندگی با هر چگونگی

چند سالی است که در ایران زمزمه هایی مبنی بر تدریس و اموزش ان ال پی به گوش می رسدو گاها مشاهده شده است که بعضی افراد خود را متخصص ان ال پی معرفی نموده اند اما بدون انکه اصول ان ال پی را بدانند به تدریس و بیان همان مطالبی می پردازند که در کتاب های عمومی راز موفقیت و امثال ان به چشم می خورد.

اما متاسفانه همانطوری که در همه حوزه ها به محض اینکه مطلبی مورد توجه گروهی از مردم قرار می گیرد عده ای مدعی می شوند که متخصص ان زمینه هستند و همین افراد مسیر آن علم را در جهتی سوق می دهند که به مراتب از خاستگاه و اهداف از پیش تعیین شده مولفان آن حوزه به دور است.

این امر در ان ال پی هم اتفاق افتاده و در حال گسترش این مسیر انحرافی است. اینجانب به عنوان کسی که از سال 1377(1998) شروع به مطالعه و تحقیق در این حوزه نمودم و در سال 2005 موفق با دریافت گواهینامه بین المللی در این زمینه گردیدم.  بنا بر مسولیتی که بر دوش احساس می ةکنم تصمیم گرفته ام تا دانش خود و تجربیات کسب شده را که صرفا در حوزه ان ال پی و هیپنوتیزم است در اختیار علاقه مندان قرار دهم تا هم کمکی به تحقق مسیر صحیح این شاخه از علم بپردازم و هم در برای کسانی که خواستار تحقق و بکارگیری روش های ان ال پی و هیپنوتیزم اریکسونی هستند حداقل به سهم خود تلاشی کرده باشم و در این راستا به زودی اولین  وب سایت رسمی ان ال پی ایران را با نام  www.Robaat.com و www.Robaat.ir راه اندازی نموده و اقدامات بعدی را انجام دهم.

ان ال پی در دهه 70 میلادی به صورت رسمی توسط اساتید بزرگ ریچارد بندلر و جان گریندر پایه گذاری شد. این که گفته‌ام به صورت رسمی منظورم این است که قبلا اساتیدی مثل میلتون اریکسون و فریتز پرل و  ... در این زمینه کارهایی انجام داده بودند که با این نام مطرح نبود و بیشتر در مفاهیم هیپنوتیزم و روانشناسی خانواده و بالینی نهفته بود. ان ال پی بر خلاف روش‌های کلی موفقیت طلبی و خود باوری و ... که امروزه با نام ان ال پی از ان یاد می‌شود به هیچ عنوان یک روش بدون ساختار و سلیقه‌ای نیست.

خاستگاه ان ال پی از نظریه گشتالت، علوم کامپیوتر، زبان شناسی  و هیپنوتیزم  است و در طی گذست بیش از سه دهه مرتبا بر غنای آن افزوده شده است. در این شاخه از علم که امروزه کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است، ترکیب علوم مهندسی و علوم انسانی محوریت داشته است و با این رویکرد به تحلیل ابعاد مختلف انسان می‌پردازد.

تعدای از حوزه‌هایی که ان ال پی در آنها اهمیت یافته‌ است عبارتند از:

1-    بازایابی

2-    توسعه خلاقیت

3-    خودباوری و تحول

4-    توسعه مهارت‌های کلامی

5-    توسعه مهارت‌های مدیریت و رهبری

6-    تقویت روش‌های یادگیری

7-    ...

ان ال پی (NLP) یا همان Neuro-linguistic programming بر سه پایه اساسی استوار است:

عصب‌(Neuro):

در این قسمت ان ال پی سعی دارد تا با مطرح ساختن عصب‌ها با ان شبکه عظیمی که تشکیل می‌دهند ایجاد تغییر نماید و بااستفاده بهینه از این شبکه دست به تغییرات شگرف در انسان‌ها بزند.

زبانشناسی(Linguistic):

در این قسمت زبان و قدرت زبان را در ساختار دهی و مدیریت افراد مورد بررسی قرار می‌دهد و سعی دارد تا از آن در راستای تحول و دگرگونی افراد در حوزه‌های مختلف استفاده نماید.

برنامه‌ریزی (Programming):

در این قسمت محل گره زدن قدرت زبان و توانایی‌هایی عصبی است جهت تحولات اساسی در موجودی به نام انسان که دارای توانایی‌های نا محدود بالقوه است .

ان ال پی تکنیک‌ها، الگوها(Patterns)های مشخصی دارد و یادگیری این علم بسیار زیبا، کاربردی و تحول‌افرین است. در اینده این بحث را ادامه خواهم داد و برای کسانی که علاقه بیشتر دارند و قصد ورود تخصصی به این حوزه را دارند پست الکترونیک اینجانب در اختیار شماست.

 اگر چه ان ال پی علمی است که اغلب منابع آن به زبان انگلیسی است و بیان آن به زبانی غیر از زبان اصلی آن از مفهوم آن می کاهد ولی سعی دارم تا انچه می نویسم دانشی باشد که در حوزه ان ال پی به صورت عملی کسب کرد نه صرفا متنی را ترجمه کنم و در اختیار شما قرار دهم.




دکتر اسحق سعیدی ::: چهارشنبه 86/1/22::: ساعت 2:59 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 28


بازدید دیروز: 0


کل بازدید :57827
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<